| Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, nr 84: 2010 - pobierz cały numer | strony | artykuł |
1. | Kozera M. Zasoby kapitału ludzkiego i intelektualnego gospodarstw rolnych – aspekt teoretyczny oraz wybrane implikacje praktyczne | 5-12
| pobierz |
2. | Rusielik R. Zmiany efektywności działalności rolniczej w województwach polski po akcesji do Unii Europejskiej | 13-21
| pobierz |
3. | Firlej K. Globalizacja i integracja europejska – szansa, czy mit dla polskiego agrobiznesu | 23-32
| pobierz |
4. | Bessert A. Strategie działania przedsiębiorstw przemysłu cukrowniczego w zależności od formy własności | 33-46
| pobierz |
5. | Jarka S. Znaczenie dzierżawy gruntów rolnych w Polsce | 47-56
| pobierz |
6. | Kołoszycz E. Koszty żywienia krów mlecznych a wyniki ekonomiczne gospodarstw | 57-62
| pobierz |
7. | Czekaj M., Satoła Ł. Szanse i bariery rozwoju produkcji mleka w Małopolsce w opinii rolników | 63-75
| pobierz |
8. | Wilczyński A. Makroekonomiczne uwarunkowania produkcji mleka w Unii Europejskiej do 2020 roku | 77-85
| pobierz |
9. | Stefko O. Uwarunkowania rozwoju polskiego ogrodnictwa | 87-97
| pobierz |
10. | Filipiak T., Maciejczak M. Sektor warzywniczy w Polsce i w wybranych krajach UE | 99-110
| pobierz |
11. | Rola-Jarzębowska A. Przygotowanie audytu systemu HACCP na przykładzie wybranej restauracji | 111-121
| pobierz |
12. | Gajos E. Dobrostan bydła mlecznego – implikacje ekonomiczne | 123-131
| pobierz |
13. | Zajkowska O. Charakterystyka kobiet nieaktywnych zawodowo w wieku okołoemerytalnym mieszkających na wsi | 133-140
| pobierz |